Szolgáltatásaink

Fogsebészeti beavatkozások

A BecskyDent szájsebészeti kisműtőjében a fogsebészeti beavatkozások helyi érzéstelenítésben, teljes fájdalommentességben történnek.

A kisműtétek szigorú sterilitási feltételeinek betartását a speciális műszerezettség teszi lehetővé. A beavatkozások időtartama általában 15-60 perc, melyek a mindennapi gyakorlatban leggyakrabban a következő okokból történhetnek:

  • Fogak, fogggyökerek eltávolítása
  • Fog eredetű gyulladásos szövetrészek (ún: cysták) eltávolítása
  • Implantáció, azaz műfoggyökér beültetés

 

"Fekvő" alsó bölcsességfog
ún. számfeletti fog a szájpadlásban

 

Fogeltávolítások

A mindennapi gyakorlatban fogeltávolítások történhetnek a fog tartószöveteinek (fogágy) károsodása miatt, a fogszuvasodás és következményes betegségei miatt, illetve más fogpótlástani, vagy fogszabályozási megfontolások okán.

Ritkán előfordul azonban, hogy a fog alakja, helyzete, rendellenes növekedési iránya miatt, vagy a nagymértékű szuvasodása végett a fogeltávolítás a szokásos módon nem kivitelezhető.
Betört foggyökér darab, illetve a szájpadlásban "fekvő" szemfog

 

Gyulladásos szövetrészek eltávolítása

Ha egy megbetegedett, elhalt fog időben nem kerül ellátásra, vagy elégtelen a gyökérkezelése, illetve gyökértömése, akkor a fog körül gyulladás alakulhat ki.

Ezen gyulladásos elváltozások, ha későn kerülnek felismerésre, a korrekt gyökérkezelés ellenére sem gyógyulnak meg.
Ilyen esetekben a fog megtartása csak akkor lehetséges, ha a gyökércsúcs körüli gyulladt szövet (ún. cysta) eltávolításra kerül egy fogsebészeti kisműtét keretében.
Felső egyes és kettes fogat is magában foglaló gyulladásos eredetű cysta